Stickervel Maureen Riley

Het stickervel voor jouw garderobe!

Ik ben blij dat ik kan helpen! Vroeger was ik zo hard voor mezelf voor het niet kopen van duurzame modemerken. De vooruitgang van de ideale confectie helpt ons echter om onze reis naar duurzaamheid verder te ontwikkelen. En we moeten niet vergeten dat de meeste duurzame optie al wat er al in onze kast hangt is.

Voor een nieuwe garderobe aanraden om je hele huidige garderobe te doorzoeken. Zet dingen opzij of doe dingen weg die niet passen of die je niet meer leuk vindt. Twijfel je over een kleding item, draag het dan de hele dag door met hoge hakken. Na 2 dagen kijk je hoe je je voelt (raak je dan nog inspiratieloos, dan is het zinvol om na te denken en jouw set stickers erbij te nemen, die ik heb bedacht om na te denken over wat we al in onze kasten hebben!! 

Waar begin ik?

Zorg voor een goede basiscollectie. Denk hierbij aan kleding dat veelvuldig gedragen wordt en makkelijk te combineren is met andere kledingstukken zoals 5 spijkerbroeken van verschillende kleuren (2 donkere broeken, en 3 van lichtere kleuren), 2 blazers, 3 rokken, bij geschikte schoenen en tas, T-shirts, 3 mantels, 1 jurk, 3 truien. En dit alles in neutrale kleuren.


Het opnieuw evalueren van je garderobe is belangrijk om een modieuze en frisse uitstraling te behouden! Ik zelf ben een voorstander van minder maar kwalitatief betere kleding. Fairfashion. Stel dus een garderobe samen die harmonieus is.


Om je gardobe te vernieuwen, kun je denken aan bijv. deze tips:

 • Ga nooit met een slonzig uiterlijk of rothumeur shoppen, want dat levert je gegarandeerd miskopen op.
 • Ga nooit doelbewust op zoek naar bepaalde items, maar open voor nieuwe dingen.
 • Volg niet blind elke modetrend maar koop alleen wat bij je eigen stijl past.
 • Schaf elke seizoen wat items uit de nieuwe collectie aan die je echt mooi vindt.
 • Beperk je niet tot bekende winkelketens, maar laat je goed infomeren bij duurzame winkels. Begin hierbij bijvoorbeeld met het aankopen van duurzame t-shirts!
 • Blader geregeld door modetijdschriften om inspiratie op te doen. Knip ze uit waar je oog opvalt en plak ze ineen boek zodat je eigen stijl en persoonlijkheid visueel wordt. 
 • Kleur en materiaal wordt steeds duidelijker, maar kopieer niet alles wat je ziet.
 • Volg je eigen weg en durf creatief en origineel te zijn in uw kledingkeuze

En het allerhande ...

LAAT JE NIET BEINVLOEDEN DOOR JE MOEDER, VRIENDINNEN VAN DOMINATEVERKOOPERS.


Stickers

Mijn stickervel uit de bijlage is vrij de downloaden en te gebruiken! Hou jij ervan om bijv. een lookbook te maken of een inspiratieblad? Gebruik de stickers dan voor meer inspiratie en een uitstraling waar jij goed in uitkomt.


Het plezier van het plannen van outfits!

Ben je op zoek naar een nieuwe outfit voor dat ene feest of evenement? Neem dan deze lijst door om jezelf een look te geven die bij jou hoort:

 1. Staat het je goed?
 2. Is het comfortabel?
 3. Past het goed?
 4. Wil je het dragen? Kun je het dragen met een beha?
 5. Heb je het nodig 
 6. Gaat het mee? (Zal het pil? Zal het blijven haken?)
 7. Was het goed gestikt?
 8. Is het in perfecte staat? (Heeft het make-upvlekken of ontbreken er knopen?)
 9. Kun je het met de hand of in de machine wassen? (Ik hou niet van stomen)
 10. Past het in uw specificaties?
 11. Is het een goede kleur voor uw huidskleur?
 12. Is het jouw stijl?
 13. Houd je ervan!
0
Feed

Schrijf een reactie