Maak kennis met
personal styliste Maureen Riley

"Ik vind het leven alleen maar leuk, omdat het een mysterie is".  
Maureen Riley (1972) is haar creativiteit begonnen op de school `t Jonge Hof in Alkmaar. Al op jonge leeftijd deed Maureen voor iedereen de kleding, make-up en haardracht. Op school breide ze truien, leerde sokken breinen met vier pennen tegelijk en maakte ze voor iedereen allerlei kleding van broeken, rokken en jasjes. Haar creatieve stylingwijze, de "just-do-it" mentaliteit met een grote dosis passie en energie onderscheid haar in alles wat met kleding, fashion en mensen te maken heeft.

Maureen zou graag kennis met je willen maken.

Neem contact op met Maureen

Maureen is een warme, energieke en creatieve styliste met oog voor persoonlijke contact.

"Wat doe je wel en wat doe je niet? Welke stijl past bij je karakter? Wat wil je uitstralen? Voor welke gelegenheid is de nieuwe outfit bestemd? Welke kleuren passen bij je? Wil je je bestaande garderobe aanvullen of zoek je een algemene seizoenupdate?" Tijdens ons intakegesprek stel ik je veel vragen en krijg ik een compleet beeld van je behoeftes. Ik leer je te verdiepen in het maken van de juiste keuzes. Ik help je er graag bij om uit je comfortzone te komen. Persoonlijk contact en vertrouwen krijgen in elkaar zijn hierbij ontzettend belangrijk. Ik zorg er voor om de juiste garderobe voor je uit te kiezen welke past bij je karakter en persoonlijkheid. Ik help je erbij om er prachtig uit te zien en te laten zien wie jij bent. Jij zult versteld staan van het resultaat. 


Maureen Riley heeft de volgende opleidingen gevolgd:

  • Imagostyliste - B Academy
  • Kleurenanalyse - Shape Stylingbureau
  • Fashion Styling Allround, styling basics, portfolio opbouw - Class of Style

Voor advies op maat staat Maureen Riley elke zondag voor u klaar in Amsterdam bij BrandMission, Haarlemmerstraat 36, 1013 ES Amsterdam. Lees hier meer over BrandMission met een uniek en groot aanbod in duurzame mode & lifestyle. Bij BrandMission vind je een ruime collectie duurzame mode merken.

Personal Shopper

Met Personal Shopper gaan wij samen op pad om kleding uit te zoeken en te kopen. Ik geef je kledingadvies op maat, wat bij je persoonlijkheid en karakter past. Thuis gaan wij samen met je aan de slag.


Het basisadvies dat bij een Image Consult gegeven wordt:

  • Creëren van vertrouwen en eigenwaarde
  • Trend informatie
  • Advies ter verbetering van je garderobe
  • Maatwerk voor elke speciale gelegenheid
  • Kosten efficiëntie

Geïnteresseerd in Personal Shopper Maureen Riley, neem dan contact met Maureen op. 

Tijdens de Duurzame Style Workshop leer je van styliste Maureen Riley de elementen om je persoonlijke stijl een duurzame boost te geven. Het unieke aan de workshop is dat we dit allemaal doen met jouw favoriete kleding. Na deze workshop kijk je met een duurzame en frisse blik naar je eigen garderobe. En voorkom je in de toekomst miskopen om je garderobe helemaal eigen, stijlvol en duurzaam te houden.

Kom jij ook? Meld je hier meteen aan

Samenwerkingen

Maureen Riley Styling heeft o.a. met de volgende bedrijven en events samengewerkt:

“Buy less, choose well, make it last.”

De klanten die ik door de jaren heen heb geholpen, zijn veelal vrouwen die al héél graag hun garderobe positief willen veranderen. Tijdens een private styling vroeg ik ze dan hun eigen kleding mee te nemen. Dit waren bijvoorbeeld absolute favorieten of juist twijfelstukken. Alles waar ze
geen liefde meer voor voelden, gaven we een tweede thuis of werd hergebruikt. Samen maakten we een mix van het oude vertrouwde met het nieuwe innovatieve van duurzame items met een goed verhaal.

Mijn insteek is om er tijdens elke stylingsessie een feestje van te maken, waar we die sessie ook houden. Is het bij iemand thuis of in een kledingwinkel? Dan neem ik wat lekkers mee en een drankje, zet je favoriete playlist aan en dan gaan we lekker door de kleding heen kijken en voelen. In de huidige tijdsgeest vind ik het nog belangrijker om transparant, eerlijk en wederkerig te zijn voor mijn klanten, of dat nu stylingadvies betreft of inhoudelijk vertellen over duurzame materialen.


“Wie zijn wortel niet kent, kan niet verder groeien.”

 

Vanaf jonge leeftijd vond ik het al leuk om voor iedereen kleding, make-up en haar te doen. Op school leerde ik truien en sokken breien en maakte allerlei kleding, van broeken tot jasjes. Die hele 'just-do-it' mentaliteit is wat mij
definieert als persoon en stylist. Voeg daar een grote dosis passie en energie
aan toe; dan heb je Maureen.

 

Een bewuste keuze voor duurzame mode

 

In 2015 leerde ik als hoofdstylist van een modeshow een kunstenaar kennen (Albert Chapel) die innovatief bezig was met duurzaamheid. Hij vond manieren om kleding te maken van bijvoorbeeld hout en zeewier. Daar leerde ik heel veel van in een jaar tijd. Het voelde als mijn taak om daarmee aan de slag te gaan en vanaf dat punt veel bewustere keuzes te maken als stylist. Dit is de toekomst! In 2017 ging ik daarom bij het duurzame modebedrijf BrandMission aan de slag en heb ik mijn eigen bedrijf opgezet met een focus op duurzame mode stylen.

 

 

“Ik help vrouwen authentiek te kleden , omdat iedere vrouw uniek is. En dat doe ik door ze anders te laten denken.”

Bij zo’n personal stylingsessie richt ik mij bijvoorbeeld op de garderobe, maar ook op kleur- en stijladvies en personal shopping. Klanten zijn in de huidige tijdsgeest namelijk steeds meer op zoek naar onderscheidende producten en diensten. Het is niet voor niets dat er in de afgelopen jaren steeds meer ‘concept stores’ zijn ontstaan en inmiddels ook ‘themastores’, ‘designstores’ en ‘brandstores’. Dit is een interessant gegeven voor een stylist: een-op-een contact wordt stééds belangrijker. 


Als stylist/personal shopper wil ik klanten betrekken in belevenissen, klanten laten voelen en zien, zodat ze weten wat ze moeten kopen, hoe ze hun garderobe kunnen opbouwen en verstandig omgaan met hun geld.
Mijn houding, positieve energie en enthousiasme dragen veel bij om klanten te
laten beleven,  te zien en te voelen.


 Activiteit– avontuurcreatief– diversiteit


Al deze kernkwaliteiten zijn heel bepalend voor mij als stylist. Ik geniet van het leven, ik lach graag en ga graag uitgebreid het gesprek aan met mensen die mijn pad kruisen. Mensen ontmoeten en initiatief nemen, is wat mij dagelijks energie geeft om te blijven ontwikkelen en groeien.


Ik sta altijd open voor samenwerkingen met mooie modemerken en –winkels. Als stylist ben ik inzetbaar voor magazines, modeshows, evenementen, workshops, of samenwerkingen met fotografen, art-directors, ondernemingen op het gebied van mode, make-up artists en andere stylistes. Ik help graag sfeer creëren tot in de kleinste details en laat mijn werk voor zichzelf spreken.


"Ik vind het leven alleen maar leuk, omdat het een mysterie is.”