Portfolio

Jouw persoonlijke stylist in Zaandam

Heb je een nieuwe garderobe nodig of ben je op zoek naar een kleding styliste? Dan ben je vast benieuwd naar wat ik voor je kan betekenen. Bekijk hier al mijn voorgaande opdrachten voor tevreden klanten. Wil jij er ook fashion-forward en uniek uitzien? Maak dan gelijk een afspraak via 075 - 7370098 of het contactformulier.

Portfolio

Mijn missie: " Be yourself; everyone else is already taken."   

 

Ik bereik dat mensen verder gaan kijken naar zichzelf, vooral naar de positieve kanten. Ik doe dit door hun positieve eigenschappen te belichten en te waarderen. Door goed te luisteren en te observeren en met een groot empathisch vermogen en enthousiasme lukt het mij heel vaak om de klant in zijn gewenste beleving mee te nemen. Dit maakt dat de klant open gaat staan voor vernieuwing en toch zich zelf blijft.

 


Mijn visie: "Because Style last longer than Trends."


Ik vind het belangrijk om een persoonlijke stijl te vinden, een stijl die echt past bij de klant en bij zijn of haar persoonlijkheid. Daarbij word ik geïnspireerd door de natuur en de omgeving; er is buiten een
snoepwinkel aan inspiratie. Ik heb ook een uitstekend oog voor detail. En ik slaag er vrijwel altijd in om de juiste en passende items, dessins en
kleurgebruik te kiezen voor de klant.

Op deze wijze lukt het mij om een collectie/garderobe op te bouwen voor de klant, die stijlvol is, die in harmonie is met elkaar en waarin de klant zich herkent en lekker voelt. Daarbij zorg ik er voor dat de kleding(items) lange tijd gebruikt kunnen worden door de klant er op te wijzen dat ze op meerdere wijzen kunnen combineren.In de eerste jaren zal ik mij als styliste (grotendeels) richten op de Nederlandse markt en er voor zorgen dat ik een grote klantenkring krijg
in Nederland. Ervaring opdoen, steeds beter en bekender worden en steeds meer klanten krijgen die internationaal actief zijn. Op termijn zal ik mij meer en meer onderscheiden door mij te richten op styling met duurzame materialen en op artdirectors, designers en modemerken die duurzaamheid en vernieuwing ook echt belangrijk vinden. Daarnaast zal ik meer gaan leren over, en werken met, producten en make-up voor A-genders, homo’s en mannen.

Over 5 tot 10 jaar zie ik mijzelf ook regelmatig stylingdiensten aanbieden in het buitenland, bij voorkeur over heel de wereld. Ik ben avontuurlijk ingesteld, hou van reizen en vind het ontmoeten van mensen met verschillende achtergronden ontzettend boeiend. Om dit te bereiken zal het belangrijk zijn om steeds trends te zien en in heel vroeg steeds blijven afvragen wat de consument of klant nou echt verwacht, en zal verwachten in de toekomst, en daarop zo snel mogelijk inspelen. Voordeel hierbij is dat ik een typische ‘out of te box’ denker ben en kan vertrouwen op mijn creatieve inspiraties. Om internationaal succesvol te zijn, kan ik ook vertrouwen op mijn sterke kwaliteit van het creëren van sfeer en belevenissen voor de consument en mijn empathie voor de klant, de klant laten ruiken, voelen en zien.

 

Sinds het voorjaar van 2015 heb ik mij steeds meer beziggehouden als styliste en met de opleiding ‘Allround Fashion Styliste’ bij Class of Style, welke ik afgelopen juli heb afgerond. Belangrijk is hierbij de opbouw van mijn portfolio geweest.Ik heb veel verschillend werk verricht en allerlei opdrachten en shoots gedaan als styliste, tot nu toe vrijwel altijd onbetaald of door mijzelf geheel georganiseerde shoots of als onderdeel van mijn opleiding. Van de geheel door mij georganiseerde shoot ‘Togetherness’ in mei 2016 is een ‘stylebook’ gemaakt.

Vanaf medio 2015
Tot medio 2016 heb ik intensief samengewerkt met Albert Chapel
(albertchapel.com). Albert is een bijzondere designer en maakt hele mooie en innovatieve designs, waarbij duurzaamheid een belangrijk uitgangspunt is (maatschappelijk verantwoord leven, milieu, ecologie en toekomstgericht in acht nemen). Tijdens of voor de ontwerpfase van zijn designs vroeg Albert heel vaak naar mijn ideeën en feedback. Mijn ideeën en stylinggedachten zijn dan ook regelmatig terug te vinden en te herkennen in zijn ontwerpen. Bovendien regelde ik altijd de modellen, kapsters en visagisten voor zijn opdrachten, modeshows en shoots. Mede daardoor groeide ik snel in het vak. Regelmatig kreeg ik te horen dat ik een goede styliste ben met veel talent en steeds meer mensen wilden vanaf toen met mij samenwerken. Zo werd ik, en nog steeds, steeds meer gevraagd en betrokken bij stylingopdrachten en breidt ook mijn netwerk zich snel uit.

Na een jaar samenwerking ben ik van koers veranderd, mede omdat Albert er maar niet in slaagde om een commercieel succes van zijn werk te maken. Financieel heeft dit avontuur mij niets opgeleverd, maar als styliste heel veel. Bovendien ben ik er in die periode meer bewust geworden dat duurzaamheid, milieuvriendelijkheid en innovativiteit bij het maken van kleding en designs, en ook voor styling, een steeds belangrijker rol gaan spelen. Aan de andere kant merkte ik medio 2016 dat ik te snel ging en sommige basisprincipes voor het worden van een goede styliste nog niet voldoende beheerste. Daarom ben ik de opleiding bij Class of Style begonnen. Ik heb me daarop gestort vanaf september 2016 tot medio juli van dit jaar.


WERKWIJZE

In werksituaties anticipeer ik snel en ik denk vaak mee om te komen tot goede en creatieve oplossingen. Met opbouwende kritiek kan ik goed omgaan en ik ga graag nieuwe uitdagingen aan. Ik vind mezelf origineel en krijg dit ook vaak te horen als het gaat om mijn gedrag en de wijze waarop ik me kleed. Daarnaast ben ik in staat om regelmatig succes te halen uit ontevredenheid. Dit kan voor mij een grote drijfveer zijn om zaken voor elkaar te krijgen. Als gevoelsmens handel ik meestal intuïtief en achteraf blijkt dat ik meestal goede keuzes heb gemaakt. Misschien leef ik daarom niet altijd alle regels na. Daar staat tegenover dat ik me met veel vertrouwen en vol overgave op iets kan storten als ik mijn gevoel volg. Met dat talent heb ik in het verleden veel succes geboekt op het gebied van verkopen en commercie en ook recentelijk bij diverse styling opdrachten en shoots.

MARKTONTWIKKELING

We leven momenteel in een wereld met talloze mogelijkheden waarbij wetenschap en technologie steeds meer mogelijk zullen maken. Multiculturele samenlevingen nemen toe en op mode gebied zien we steeds meer multiculturele aspecten samenkomen, ook bij het maken en dragen van kleding. We leven ook in een wereld met veel creatievelingen: veel stylisten, visagisten, kapsters, fotografen, designers die volgens eigen zeggen om werk verlegen zitten. Dit is volgens mij niet in de laatste plaats omdat te veel creatieve aanbieders zich conservatief blijven opstellen en zich te veel richten op dezelfde groepen mensen en producten en zich niet goed onderscheiden van de grijze massa. Wat mij betreft zonde, want voor aanbieders met een visie, een eigen handschrift, moed en specialisatie kan er in deze veranderlijke wereld juist heel veel vraag naar hun werk zijn.

Bekijk hier een paar van de laatste shoots en (re-)stylings van Maureen Riley Styling